PROVES SELECTIVITAT CULTURA AUDIOVISUAL

Exercici 1
Responeu, de manera concisa, a les qüestions següents:

1.1 Diferencia entre enquadrar i enfocar
Enquadrar és eliminar les parts sobrants en una imatge o situar-la en un lloc apropiat dins de la composició total. Enfocar és modificar la distància entre l'objectiu i la placa o pel·lícula per així aconseguir una imatge nítida.

1.2 Descripció de l'espai d'aire
És l'espai buit que apareix, sense cap figura, objecte..

1.3 Que és i quina funció fa un objectiu de tipus zoom
És l'objectiu de distància focal variable

Exercici 2



OPCIÓ A

La imatge següent correspon al cartell promocional de la pel•lícula Blow up, de Michelangelo Antonioni (1966). Observeu-lo atentament i responeu als apartats 2.1 i 2.2.

2.1. Dibuixeu un guió il•lustrat (storyboard) de deu plans a partir de la imatge que mostra el cartell. Aquest guió il•lustrat ha de constar necessàriament dels plans següents: un pla picat que reflecteixi el punt de vista del fotògraf i un pla contrapicat que reflecteixi el punt de vista de la model. Identifiqueu i anomeneu cada un dels deu plans dibuixats amb el nom tècnic adient.

2.2. Definiu els conceptes falta de ràcord i salt d’eix aplicats a la narrativa audiovisual. A partir dels personatges del cartell, dibuixeu dues situacions que reflecteixin aquest conceptes.


La falta de ràcord és la variació de qualsevol dels elements visuals que apareixen al fotograma, per exemple fer desaparèixer alguna cosa, o afegir un element nou.

El salt d’eix és un error que consisteix en la inversió sobtada i injustificada de l'angle de visionat que té l'espectador de la pel•lícula. Per exemple, si en un diàleg apareixen seguits dos plans dels personatges que parlen mirant en la mateixa direcció.

EXERCICI 2.
OPCIÓ A


2.1. Indiqueu a quin tipus de pla corresponen cadascun dels dos fotogrames i, prenent com a referència el fotograma 2, dibuixeu els tipus de pla següents: primer pla i pla de detall.


El fotograma 1 correspon a un pla mitjà. El fotograma 2 correspon a un pla general.

2.2. La pel•lícula Casablanca no segueix un ordre cronològic estricte; en un moment determinat, el protagonista recorda una antiga relació romàntica. Identifiqueu i definiu el recurs del llenguatge audiovisual que es fa servir en aquest tipus de construcció narrativa i expliqueu els efectes visuals que s’hi poden aplicar.

Es tracta d'un "flash-back". Una tècnica narrativa que trasllada els personatges o la història al passat per tal d’explicar una acció anterior que té una importància clau en el relat que se ens explica. El recurs visual més habitual per donar pas al salt enrere és el fos encadenat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada